Motion - Kom i form med vandring

Motion – Kom i form med vandring

Gode råd og tips til at komme i form og få motion med vandring

Vi skal i denne episode at Min destination se på, hvis du vil gerne i gang med vandring. Du vil gerne prøve at komme i bedre form og få god motion, hvad gør du nu?

Vandring er rigtig god motion, specielt hvis vi gør det steder hvor vi kan få pulsen lidt op engang i mellem. Så har du bakker, eller for eksempel strand tæt på hvor du bor, er det rigtig gode terræner at træne vandring i.

Vi skal også se på hvordan du kan få mere vandring ind i hverdagen. Hvad der kan motivere dig til at komme mere ud af døren, alt fra familie og venner, til en hund.

Og så kan det være en rigtig god ide at komme med på lokale vandreture, og kigge vandrefoldere og andet. Så du får god viden og finder nye steder og nye mennesker at gå med.

Kom i form med vandring – få tips og råd i episode 5


Bakker og strand= god motion

Hvis du har prøvet at gå op af bare en nogenlunde god bakke i godt tempo ved du at det er ret god motion. Man får helt sikkert pulsen op, endda op i det røde felt hvis det er det man vil.

Og så er det godt for muskler og led at bliver brugt til andet end bare at gå lige ud. I forhold til for eksempel løb, hvor man også får pulsen op, så er vandring meget sundere, da man ikke belaster leddene på samme hårde måde.

udsigt over mossø
Morgen motion ved Mossø


Vandring i hverdagen

Den bedste måde at få vandret rigtig meget, er ved at gøre det til en fast del af hverdagen. Jo mindre vi skal tænke over ting, desto større chance er der for at vi bare gør dem. Så prøv at se på din dag og uge og tænk over hvor du kan putte vandring ind som naturlig transport til indkøb, arbejde, og meget andet.

Her kan noget som det at have en hund eller børn også være med til at man har rigtig gode grunde og undskyldninger til at komme ud af døren på en masse småture.

Kaare med Julsø i baggrunden
Motion på nordsiden af silkeborgsøerne

Andre gode råd til at få pulsen lidt op og få motion med vandring kan være at gå med stave, så får man naturligt pulsen højere op

Udsigt til himmelbjerget
Motion i det grønne


Hav gode grunde til motion

Tænk over hvad der kan motivere dig og hvad i din hverdag der kan bruges som gode undskyldninger for at komme ud af døren. Brug familie og venner, lad dig motivere af andre, og tænk over hvorfor det er du gerne vil vandre og i form med det?

Motion ved Julsø
Udsigt til Dynæs


Sæt dig mål for vandring

I alle dele af livet, ikke bare med vandring og motion, motiveres vi af at have mål. Så når du gerne vil i gang med vandring og komme i form ved at gå, er det godt at sætte dig mål.

Det kan for eksempel være at træne dig op til at gå en bestemt distance, eller at ville gå en mængde skridt om dagen, tal og målbarhed motiveres os. Det kan også være tal for hvis du vil tabe dig, hvor mange kilo du vil af med.

Men det kan også være ture som motivere, måske har du bestemt du skal på tur med andre? eller du har købt en tur sydpå hvor du skal ud og vandre? – mål i fremtiden for ting vi gerne vil gennemføre er vigtige for at finde motivation i hverdagen til at gå og få motion.

Morgen motion ved Ry
morgen motion og solopgang ved Ry


5 Gode tip til vandring som motion

1. brug terrænet – bakker, strand og andet til at få pulsen op

2. få vandring ind i hverdagen, gå til så meget du kan

3. få famile og venner med ud og gå

4. find muligheder i det lokale for vandreture

5. motiver dig selv med mål, ture, grej, tæl skridt…

Udsigt over søhøjlandet
Udsigt i søhøjlandet

Læs mere om emnet …

https://www.dgi.dk/loeb/loeb/artikler/optimer-din-gaatur-med-faa-og-simple-tips

https://www.borger.dk/sundhed-og-sygdom/Sundhedsfremme/Motion

https://sundhedsguiden.dk/temaer/motion

https://netdoktor.dk/sundhed/igang_motion.htm

Skriv en kommentar